Kikärtsgryta

Kikärtsgryta

20 minuter
(13 st)
Bild på Kikärtsgryta

Gör så här

Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt tomater, väl avrunnen spenat och gurkmeja, rör om. Skölj av ärterna eller bönorna, låt dem rinna av. Lägg ner dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock 5-10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

4 portioner
  • Klöver 1 hackad gul lök
  • Klöver 1 hackad vitlöksklyfta
  • Klöver 2 msk matolja
  • Klöver 150 g tomater i bitar
  • Klöver 200 g tinad, fryst bladspenat
  • Klöver 2 tsk gurkmeja
  • Klöver 4 dl kokta kikärtor
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • Klöver 0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör:
  • Klöver 700 g kokt ris
  • Klöver 400 g kokt broccoli
  • Klöver 200 g grovt bröd

Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen finns som ekologiska alternativ.

Veckans middagar   med inköpslista

Veckans middagar med inköpslista

Blogg: alltid hungrig

Sara Begner

Fredag 22 April 2011 "Jag har ägnat långfredagen åt att stillsamt mala mandlar och spritsa kakor. D..."

Läs Sara Begners blogg

Dra kortet du påskhandlar och maximera din återbäring

Glutenfria produkter

Glutenfritt

Vi har många glutenfria produkter i butiken. Saknar du något tar vi hem det på några dagar.

Mer om glutenfritt

Prenumerera på veckans middagar

Fyll i din e-postadress: